Welkom, bezoeker! [ Registreer | Loginrss

Plaats een advertentie

 

€ 100.00

Biggen, wolvarken / Duroc / Kunekune varkens Vlees- en hobby

  • Provincie: Gelderland
  • Land: Nederland
  • Geplaatst: november 1, 2015 9:48 am
  • Verloopt op: Deze advertentie is vervallen
Biggen, wolvarken / Duroc / Kunekune varkens Vlees- en hobby

Omschrijving

Wij verwachten elke maand verschillende toompjes met biggen. 

Op dit moment lopen er nog Duroc biggen, en kruising wolvarken/Kunekune biggen. 

Onder andere: Zuivere stamboek Kunekune biggen, zuivere stamboek Duroc biggen, Kruising Wolvarken x Kunekune, en Duroc biggen zonder stamboek (vader wel stamboek, moeder niet).

We hebben alle moeder en vaderdieren hier lopen, en vaak ook nog wat biggen die al meerdere maanden oud zijn.

Kom dus eens langs om te kijken!  

Alle dieren zijn erg tam, gewend aan mensen en andere dieren. Ze worden ingeënt, en ontwormt.  

De biggen wennen al vroeg aan schrikdraad, en lopen 7 à 8 weken bij hun moeder (tot die moeder ze flink zat is 😉 ) 

Beertjes worden (verdoofd) gecastreerd, en kosten 100 euro. Zeugjes kosten 150 euro.  

De biggen eten met 7 weken al erg goed mee met hun moeder, en lusten dus zo ongeveer alles. Ze krijgen geen brokken, maar eten voer met groente, fruit, granen en aardappels, zoveel mogelijk van eigen land of uit de buurt. 

Al onze varkens kunnen goed tegen ons klimaat, en lopen het hele jaar buiten. Ze hebben een simpel schuilhok, waar ze uit de wind/regen kunnen liggen.

Je kunt ze houden als hobby-dieren, zo tam en rustig zijn ze. Maar ze smaken ook erg goed, zowel de Kunekune als de Duroc en de wolvarkens.

Er zijn natuurlijk wat verschillen in karakter en gedrag. Mocht u nog twijfelen tussen verschillende rassen, dan kunt u altijd mailen voor vragen. 

— Kunekune varkens zijn goed op gras te houden. Ze eten het graag, en wroeten ook vrij weinig. Ze zullen zo af en toe wat proberen… zeker als het gras niet lang genoeg is. Je kunt er ook kippen tussen laten lopen, dat gaat goed samen. Ze zijn heel vriendelijk, en dat ze klein zijn is voor veel mensen ook fijn.

Let wel: het zijn GEEN mini varkens. Op internet (bijv. website van de Kunekune vereniging) kan je meer vinden over dit ras.

— Vanaf afgelopen juli, kruisen wij onze rode wolvarken-zeug, met een flink grote roodharige Kunekune-beer. De biggen hebben allemaal de piripiri’s van hun vader, en de wolvarken-streepjes (die later wegtrekken) van hun moeder. Hoe ze precies uit gaan groeien weten we niet. We weten wel dat de biggen in ieder geval al een stuk tammer en rustiger zijn dan de 100% wolvarken-biggen die we wel hebben gehad. En dat ze flink harig worden, zal ook geen verrassing zijn. 

De beer mag volgende maand weer bij de zeug, dus in januari/februari verwachten we weer een nestje. Tegen die tijd zijn die van dit jaar al ruim een half jaar oud. En kunt u dus een beetje zien hoe ze worden. We houden er namelijk zelf 2. 

— Wolvarkens wroeten erg veel, en die zijn er ook erg goed in. Zet ze op een stuk land met onkruid, en ze maken er in een paar dagen/weken een zanderig stukje grond van. Je kunt ze dus goed rouleren op verschillende stukjes. Dan kan het onrkuid op het ene stuk grond weer aangroeien, terwijl ze het op een ander stuk weer onderploegen.

Wolvarkens zijn gek op kippen, als lunch of als tussendoortje bijvoorbeeld 😉 Die kunnen dus niet bij elkaar.

— Duroc varkens worden vaak beschreven als onrustig en zelfs agressief. Daar merken wij niets van. Ze zijn rustiger dan de wolvarkens, en van agressie hebben wij nog nooit wat gemerkt. 

Ook bij Duroc varkens kan je geen kippen houden. 

Ze gaan qua wroeten wat minder systematisch te werk dan de wolvarkens, maar maken flinke kuilen, en graven graag naar wortels en beestjes.  

Met hun rode vacht en mooie vorm zijn ze prachtig om te zien! Als je varkens wilt houden voor hun vlees, dan zijn Duroc varkens echt de mooiste/beste! (in ieder geval van de rassen die wij houden haha).  

Beertjes worden (verdoofd) gecastreerd, en kosten 100 euro. Zeugjes kosten 150 euro.

Mocht u na dit lange verhaal nog vragen hebben? Dan horen wij dat graag. info@veldvarkens.nl

Advertentie referentie ID: 2775635d18de2f8d

Geen tags

2768 Totaal aantal views, 3 vandaag

  

Gesponsorde links

Je moet ingelogd zijn om een vraag te stellen over deze advertentie.

Informatie over de adverteerder

  • Geplaatst door: Jorieke
  • Lid sinds: september 27, 2013

Andere aanbiedingen geplaatst door Jorieke

  • Geen andere advertenties van deze poster gevonden.
Laatste items geplaatst door Jorieke »

gtag('config', 'UA-133574335-1');