Welkom, bezoeker! [ Registreer | Loginrss

Plaats een advertentie

 

€ 89.00

cursus schapen scheren en hoefverzorging

  • Provincie: Friesland
  • Land: Nederland
  • Geplaatst: januari 26, 2013 10:02 pm
  • Verloopt op: Deze advertentie is vervallen
cursus schapen scheren en hoefverzorging
IMG_5938IMG_5991

Omschrijving

Cursus schapen scheren + hoefverzorging:

‘De Mariastal’ organiseert elk voorjaar cursussen schapenscheren en hoefverzorging.
De cursussen vinden in 2013 plaats op:
zaterdag 13 april
zaterdag 20 april
zaterdag 4 mei
zaterdag 25 mei
De cursus is veelgevraagd. ‘De Mariastal’ organiseert de cursus in 2012 voor het 9e jaar. We hebben de meeste cursisten uit Nederland maar ook uit België, Frankrijk, Duitsland en zelfs uit Letland wordt er ingeschreven op de cursus. De ervaring leert dat de cursus elk jaar snel is volgeboekt. Wacht dus niet te lang met aanmelden als u belangstelling hebt. Op de website kunt u zien hoeveel plaatsen er nog beschikbaar zijn en hoe u zich kunt aanmelden. Het maximaal aantal deelnemers per cursusdag is 10. De cursusleider is Maria Woelders.
Aanmelden:
U kunt zich aanmelden via de website.

Cursusinhoud:
Eendagscursus voor de kleinschalige hobbyhouder. Schapenscheren + hoefverzorging. In de ochtend krijgt u theorie over het schapenscheren, de hoefverzorging en het belang daarvan. Daarna leert een ervaren hoefsmid u hoe u de pootjes moet bekappen en gaat u zelf aan de slag op ‘dummy’s’. Een dierenarts zal de medische kant van de schapenverzorging belichten. Na de uitgebreide lunch komt de schapenscheerder en gaat u zelf leren scheren. Ook kunt u dan de pootjes bekappen van het schaap dat u geschoren hebt. Werkkleding is natuurlijk nodig.
Programma:
U bent welkom vanaf 9.30 uur. De koffie staat klaar. Er is ruimschoots parkeergelegenheid.
10.00 uur: Maria vertelt u de basiskennis die u nodig hebt voor het houden en verzorgen van schapen
10.15 uur: u leert onder begeleiding van een ervaren hoefsmid het bekappen van schapenpootjes, natuurlijk eerst op ‘dummy’s’
11.00 uur: Een van de dierenartsen van Dierenartsencentrum Oosterwolde vertelt u aan de hand van praktijkvoorbeelden veel over de gezondheid, ziekten en de behandeling van aandoeningen van schapen. Er is veel gelegenheid voor het stellen van vragen.
12.15 uur: Uitgebreide, landelijke lunch.
13.00 uur: Schaapherder van een grote kudde Drentse Heideschapen is Paul Mos. Paul laat u zien hoe u de schapen (in dit geval Drentse heideschapen) moet
scheren en coacht u als u zelf in de middag aan de slag gaat. U kunt onder begeleiding een schaap scheren en de hoefjes verzorgen.
rond 16.00 uur: Einde van de cursusdag. U ontvangt van Maria het certificaat van deelname op naam.
rond 16.30 uur: Afsluiting.

Kosten:
De kosten voor de volledige cursusdag bedragen € 89,00 per persoon.

U kunt een foto-CD met daarop (100+) foto’s van uw cursusdag bestellen. U kunt de CD in een leuke hoes van ‘de Mariastal’ direct na afloop van de cursus meenemen. De kosten van de CD bedragen € 11,00. U kunt voorbeelden van de fotoseries vinden op de website.

Er zijn in de directe omgeving enkele hotels, B&B en campings. Kijk op de website voor adressen. Maar u kunt ook op het erf van ‘de Mariastal’ zelf overnachten. U verblijft dan in een vrijstaand logeerverblijf vlak naast de schapenweide… De kosten voor een overnachting met uitgebreid ontbijt bedragen €75,00 voor één of twee personen. In bijgevoegde flyer treft u meer informatie aan over het appartement. Kijk in het gastenboek op de website voor reacties op de overnachting en de cursus.

www.mariastal.nl

Advertentie referentie ID: 4225104511670699

     

3265 Totaal aantal views, 1 vandaag

  

Gesponsorde links

Geef een reply

U moet ingelogd zijn om te reageren.

Je moet ingelogd zijn om een vraag te stellen over deze advertentie.

Informatie over de adverteerder

  • Geplaatst door: Maria
  • Lid sinds: januari 26, 2013

Andere aanbiedingen geplaatst door Maria

  • Geen andere advertenties van deze poster gevonden.
Laatste items geplaatst door Maria »

gtag('config', 'UA-133574335-1');