Welkom, bezoeker! [ Registreer | Loginrss

Plaats een advertentie

 

 

PIED-À-TERRE, een project om vrouwen vaste voet op franse bodem te geven.

  • straatnaam: Domaine du Bas Ettevaux
  • Plaatsnaam: Luzy
  • Provincie: Overige
  • Land: Frankrijk
  • Postcode: 58170
  • Geplaatst: februari 7, 2013 2:04 pm
  • Verloopt op: Deze advertentie is vervallen
PIED-À-TERRE, een project om vrouwen vaste voet op franse bodem te geven.
Pied a terrePied a terre

Omschrijving

Iedereen heeft dromen. Tot de dromen van sommigen behoort het leven op het land, ergens in een mooi gebied, ver weg van de hektiek van de grote stad die Nederland heet. Maar – in een overigens geheel ander verband -, de schrijver Willem Elsschot dichtte al:

                                           …want tussen droom en daad
                               staan wetten in de weg en praktische bezwaren,
                             en een weemoedigheid, die niemand kan verklaren
                             en die des avonds komt, wanneer men slapen gaat.

Kortom: het is niet voor iedereen weggelegd om zulke dromen te verwezenlijken. Er is echter hoop. Pied-à-terre biedt je de kans om een graantje mee te pikken van het leven in Frankrijk, zonder dat je je schepen achter je hoeft te verbranden. 

De locatie is een idyllisch gelegen boerderij met 17Ha bos- en weideland in de Morvan, een groot natuurgebied in de Bourgogne. Hier is het initiatief ‘De Vijf jaargetijden’ gevestigd, dat op diverse manieren het raakvlak tussen mens en natuur verkent. Pied-à-terre is één van de concepten en komt er in het kort op neer, dat wij onze plek met andere vrouwen willen delen. Om te zeggen dat het hier zowel de lusten als de lasten betreft, zou een vertekend beeld geven. Naast regelzaken en administratie, die we niet kunnen delegeren, levert onze wijze van leven ons voornamelijk vreugde op. Het harde werken snijdt letterlijk en figuurlijk hout, dat we uit eigen bossen halen. We leven van een grote moestuin, waarvan de biologische groentes nog veel meer monden kunnen vullen. We hebben veel gebouwen, die nog een bestemming moeten vinden en navenant verbouwd moeten worden. De tochten die we hier met paarden en honden maken, smaken keer op keer naar meer.

Het is niet de bedoeling, vrouwen hier te werk te stellen. We zien het liever andersom: door de verantwoordelijkheid voor flora, fauna en wat dies meer zij, met andere vrouwen te delen, zullen deze hier een op maat gesneden taak of rol vinden. Het is ons ook overkomen, toen we ons hier vestigden. Er ontstond niet alleen een natuurlijke en onuitgesproken taakverdeling, ook de richting waarin één en ander zich ontwikkelde, werd door de persoonlijke voorkeuren bepaald. Wij willen anderen de gelegenheid bieden om hun stempel te drukken op ons paradijsje, dat daarmee gevoelsmatig ook een beetje het hunne wordt.

In theoretisch zin zijn vrouwen die zich hierin herkennen het hele jaar door welkom om hier aan te schuiven. De praktische bezwaren hebben te maken met de accomodatie, die nog niet voltooid is, waardoor we na oktober minder mensen tegelijk kunnen opnemen. houd voor ontwikkelingen op dit gebied en voor meer informatie over dit en andere gebieden onze website, www.devijfjaargetijden.nl  (under construction) in de gaten. 

Advertentie referentie ID: 4995113b226da151

  

1587 Totaal aantal views, 1 vandaag

  

Gesponsorde links

Geef een reply

U moet ingelogd zijn om te reageren.

Je moet ingelogd zijn om een vraag te stellen over deze advertentie.

Informatie over de adverteerder

  • Geplaatst door: pompoen2
  • Lid sinds: februari 7, 2013

Andere aanbiedingen geplaatst door pompoen2

  • Geen andere advertenties van deze poster gevonden.
Laatste items geplaatst door pompoen2 »

gtag('config', 'UA-133574335-1');